40-dagentijd 2022: 'Alles komt goed?!'

Alles komt goed?!’ Dat is het landelijke thema van de 40-dagentijd en Pasen. Dat kan gemakkelijk klinken, en voor veel mensen op deze wereld is het misschien moeilijk te geloven. Zeker met de actualiteit waarmee we u leven en te maken hebben.


Woorden van hoop

Tegelijk kunnen het ook woorden van hoop zijn, want God belooft ons een nieuwe wereld zonder pijn en verdriet. Hij vraagt ons om daar nu al iets van te laten zien: door de zieken te verzorgen, de armen eten te geven en de vluchtelingen onderdak te bieden. Door er voor elkaar te zijn, geven we de hoop van Pasen door, in het geloof dat alles goedkomt. 

Gedichten en gedachten

Met de bijdragen van een groot aantal gemeenteleden hebben ds. Joke Quik en ds. Wouter Koelewijn een boekje/kalender samengesteld met 'gedichten en gedachten' voor de 40-dagentijd. Het boekje is verspreid met Samenklank, en hier als PDF te downloaden. Veel leesplezier.

Jij en ik samen op pad

Op zaterdag 16 april 2022 konden gelovigen en zinzoekers in Renkum en Heelsum samen wandelen van kerk tot kerk. Lees en bekijk het fotoverslag van John Bartels.

Kerkdiensten tijdens de 40-dagentijd

Tijdens de Veertigdagentijd tellen we opnieuw af. Alleen nu niet naar de kribbe (= Advent), maar naar het kruis én meer. Deze keer volgen de predikanten in de kerk een ander rooster dan de kinderviering waarin de bevrijdingsverhalen uit Exodus met de kinderen worden gelezen. Hun thema is 'Beloofd land in zicht'. lees meer
 
Lees meer 

Kindervieringen: Beloofd land in zicht

Het project van de kinderenvieringen heet dit jaar 'Beloofd land in zicht'. Met dit vooruitzicht leven dit jaar naar Pasen toe. We doen dat met mooie verhalen uit het Oude Testament. lees meer
Lees meer 

Kids crew en een mini 'Passion'-kruis

Op 2 april gebeurt er veel in en om de kerk aan de Kerkstraat. Als Protestantse gemeente Renkum en Heelsum zijn we een onderdeel van de landelijke 'Passion 40 daagse' die via de landelijke PKN is bedacht en wordt (uit)gedragen. We vullen een programma voor kerk én buurt. Met een paaswake en een sing-in. lees meer
Lees meer 

Ook de bloemen vertellen een verhaal

Ook dit jaar staat er elke week een prachtige bloemschikking voor in de kerk. Niet zomaar bloemen, maar symbolische schikkingen die de verhalen in de kerk ondersteunen. We laten op deze plek foto's zien van de bloemschikkingen en geven een korte uitleg. lees meer
Lees meer 

Licht van Pasen, voor een heel jaar

Gemeenteleden maken ook dit jaar weer een speciale paaskaars voor in de kerk. En ook de nieuwe gedachteniskaarsen worden dit jaar in dezelfde stijl gemaakt. Op Stille zaterdag, tijdens de paaswake wordt het licht van Pasen de kerk in gedragen. 

Collectes tijdens de 40 dagentijd

De collectes in de kerkdiensten sluiten aan bij het landelijke collecterooster van de 40-dagentijd. Op de pagina van de Diaconie lees je meer en actuele informatie over de bestemmingen van de collectes deze maand.

Gelegenheidskoor zingt tijdens Stille week

Een gelegenheidskoor van gemeenteleden zingt tijdens de diensten op Witte Donderdag en Stille Zaterdag. We kunnen altijd zangers gebruiken. Het repertoire is niet heel moeilijk, dus vind je het leuk om mee te zingen?
Kom dan op zondag 20 maart na de kerkdienst naar de eerste repetitie (11.30 - 12.30 uur). We oefenen in totaal 4 keer een uurtje op zondag na de dienst.